Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο ECLIM-2018 στο Ρέθυμνο

Την εβδομάδα που διανύουμε (22-26/10/2018) λαμβάνει χώρα στο Ρέθυμνο, με την φιλοξενία του Κέντρου Φυσικής Πλάσματος και Laser του ΤΕΙ Κρήτης, ένα από τα κορυφαία και πιο ιστορικά διεθνή συνέδρια στο τομέα της αλληλεπίδρασης των Laser με την ύλη το ECLIM2018 (http://www.eclim2018.org/ ).

Κορυφαίοι επιστήμονες, από τα γνωστότερα εργαστήρια του τομέα της φυσικής της αλληλεπίδρασης των υπερισχυρών Laser με την ύλη από την Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Ωκεανία συμμετέχουν στο συνέδριο με μεγάλο αριθμό συμμετοχών. 

Το 35ο ECLIM είναι αφιερωμένο στην μνήμη του κορυφαίου Ισπανού επιστήμονα και διευθυντή του Εθνικού Ισπανικού Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής Καθηγητή  Guillermo Velarde που έφυγε πρόσφατα από την ζωή και ήταν ένας από τους ιδρυτές της σειράς των συνεδρίων ECLIM.

To ECLIM οργανώθηκε για πρώτη φορά το 1966 στο Frascati της Ιταλίας στο Εθνικό Ιταλικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής. Έπειτα ακολούθησαν τριάντα τρία συνέδρια σε διάφορες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πόλεις που φιλοξενούν ερευνητικά κέντρα και πανεπιστημιακά εργαστήρια του τομέα.  Ο βασικός σκοπός της σειράς αυτής των συνεδρίων είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των ερευνητών και η προσέγγιση νέων επιστημόνων στο όλο και αυξανόμενο διεθνώς επιστημονικό τομέα της αλληλεπίδρασης των υπερ-ισχυρών και υπερ-βραχέων παλμών laser με την ύλη, τομέας που φέτος απονεμήθηκε το ½ του βραβείου Nobel Φυσικής (G. Mourou, D. Strickland). 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου βρίσκεται στην ιστοσελίδα http://www.eclim2018.org/downloads/ECLIM-2018-timetable.pdf καθώς και το abstract book http://www.eclim2018.org/downloads/ECLIM-2018-Abstract-book/files/assets/basic-html/#1. Όσοι βρίσκουν ενδιαφέρον στο συνέδριο ή σε συγκεκριμένες ομιλίες αυτού είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν το συνέδριο ή μέρος αυτού.

Ημερομηνία: 
23/10/2018