Υποτροφίες σε φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης από την εταιρεία Χαλκιαδάκης ΑΕ

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (με έδρα το Ηράκλειο) του ΤΕΙ Κρήτης με χαρά ανακοινώνει ότι από φέτος και κάθε χρονιά θα απονέμονται σε φοιτητές του Τμήματος οι Υποτροφίες Χαλκιαδάκη.

Η συνεργασία της εταιρείας Χαλκιαδάκη Α.Ε. με το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και το ερευνητικό εργαστήριο του τμήματος (Εργαστήριο Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας) ξεκίνησε το Μάιο του 2017 στα πλαίσια διερεύνησης της σημασίας των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (EKE) στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Σε ευρύτερο πλαίσιο, το Εργαστήριο Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και θα διεξάγει έρευνες αγοράς για θέματα ενδιαφέροντος της εταιρείας.

Μέχρι τώρα, η συνεργασία του Εργαστηρίου Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας με την εταιρεία Χαλκιαδάκη Α.Ε. έχει δομηθεί στις παρακάτω δράσεις:

Διεξαγωγή ενός επιχειρηματικού παιχνιδιού (business game) κατά το οποίο φοιτητές του Τμήματος  πρότειναν στην Χαλκιαδάκης Α.Ε. δράσεις ΕΚΕ. Το παιχνίδι σχεδιάστηκε στη φιλοσοφία του «Παίζω, Μαθαίνω και Συνεισφέρω» και η συμμετοχή των φοιτητών ήταν πολύ ουσιαστική.
Εκτεταμένη έρευνα αγοράς με ερωτηματολόγια η οποία έλαβε χώρα το Μάϊο του 2017 με στόχο τη διερεύνηση των απόψεων των καταναλωτών του Ηρακλείου σχετικά με τις ενέργειες ΕΚΕ από τον κλάδο των super markets.
Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας και για τη συλλογή περαιτέρω ποιοτικών στοιχείων, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν δύο (2) ομάδες εστίασης (focus groups). Στην έρευνα συνολικά συμμετείχαν ως βοηθοί αρκετοί φοιτητές του Τμήματος.

Μετά από την επιτυχημένη ερευνητική συνεργασία του Τμήματος με την εταιρεία Χαλκιαδάκης ΑΕ, η γνωστή αλυσίδα supermarket αποφάσισε κάθε χρόνο να απονέμει σε φοιτητές που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια δυο υποτροφίες: την Υποτροφία Αλληλεγγύης Χαλκιαδάκη και την Υποτροφία Αριστείας Χαλκιαδάκη.

Η  παρουσίαση των υποτροφιών για το έτος 2018 θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 στις 10.00 στο Αμφιθέατρο Δ του ΤΕΙ Κρήτης, με την παρουσία και του Πρύτανη, Καθηγητή Νικόλαου Κατσαράκη. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν η πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Δρ. Αργυρή Μουδάτσου, η κα. Χριστίνα Χαλκιαδάκη, μέλος του Δ.Σ. της επιχείρησης και η Δρ Ειρήνη Δήμου ως επιστημονική υπεύθυνη του έργου. Στη συνέχεια, η κα. Χαλκιαδάκη θα απονείμει τις υποτροφίες. Παράλληλα, ο κ. Τζαγκαράκης Μιχάλης (υπεύθυνος διεύθυνσης μάρκετινγκ της εταιρείας) θα αναφερθεί στο κοινωνικό πρόσωπο και τις δράσεις της επιχείρησης.

Ημερομηνία: 
06/06/2018