Παρεχόμενες Υπηρεσίες προς Φοιτητές

Αγαπητοί φοιτητές

Σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας και σας ευχόμαστε καλό ξεκίνημα στο νέο σημαντικό κεφάλαιο της ζωής σας. Έχουμε την χαρά να σας καλωσορίσουμε σε ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον δυναμικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Το ΤΕΙ Κρήτης ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την παροχή τεχνολογικής εκπαίδευσης. Από τότε έχει αναπτυχθεί με 8 Τμήματα στην έδρα του, το Ηράκλειο, και έχει επεκταθεί με τη δημιουργία 5 Τμημάτων στους  άλλους νομούς του νησιού.

Στόχος μας είναι να σας παρέχουμε όλα τα εφόδια που θα σας κάνουν ικανούς να προσφέρετε στο κοινωνικό σύνολο. Προς το σκοπό αυτό, εργαζόμαστε συστηματικά στην επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της σύγχρονης επιστήμης. Όλοι εμείς καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε η προσαρμογή σας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον να είναι ομαλή και η ζωή σας σ' αυτό αποδοτική και ευχάριστη. 

Κερδίσατε με την προσπάθειά σας την ένταξη σε μια αξιόλογη σχολή. Από εδώ και πέρα σας  προτρέπουμε να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες και τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος που θα σας δοθούν.

καλώς ήρθατε,

Νικόλαος Κατσαράκης,
Πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης

 

Αξιοποιήστε...

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Αξιοποιήστε τις δυνατότητες που σας προσφέρει η υπηρεσία my.TEIcrete που αποτελεί την ενοποίηση όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρονται σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Κρήτης.  Αμέσως μετά την εγγραφή σας θα έχετε στη διάθεση σας τα στοιχεία ενεργοποίησης του προσωπικού σας λογαριασμού με δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες για πάσο, βιβλία, μαθήματα, σημειώσεις, email@edu. Όλα αυτά στο  https://my.teicrete.gr/

Ενημερωθείτε...

Υπηρεσίες  Στέγασης – Σίτισης Τμήματος Φοιτητικής Μέριμνας

Ενημερωθείτε  εγκαίρως για τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που απαιτούνται για να αποκτήσετε την Κάρτα Σίτισης για δωρεάν διατροφή στο εστιατόριο του ΤΕΙ Κρήτης και να εξασφαλίσετε, με ελάχιστο κόστος, τη διαμονή σας στις εγκαταστάσεις της Φοιτητικής Εστίας, που λειτουργεί στο Ηράκλειο και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 300 φοιτητές. Αντίστοιχα έχει προβλεφθεί ανάλογος αριθμός θέσεων –βάσει του αριθμού των φοιτητών που φιλοξενούνται- και στις υποδομές των Σχολών και Τμημάτων στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης.

http://www.teicrete.ge/merimna/

Παρακολουθήστε...

Κεντρική Βιβλιοθήκη - Υπηρεσίες  Δανεισμού

Παρακολουθήστε τα σεμινάρια που διοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ως εκπαιδευμένοι πλέον χρήστες του πληροφοριακού συστήματος της βιβλιοθήκης, αναζητήστε και εντοπίστε άμεσα τις βιβλιογραφικές αναφορές που υπαγορεύουν οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες του προγράμματος σπουδών σας, καθώς και ποικίλες άλλες υπηρεσίες που διευκολύνουν τη μελέτη των μαθημάτων σας. Όλες οι υπηρεσίες (δανεισμού, διαδανεισμού) και το υλικό (βιβλία άρθρα, περιοδικά, βάσεις δεδομένων κλπ.) είναι στη διάθεση κάθε φοιτητή ηλεκτρονικά, από τη μια έως την άλλη άκρη της Κρήτης. Εξειδικευμένες πηγές πληροφόρησης παρέχουν και τα περιφερειακά τμήματα, βιβλιοθήκες του ΤΕΙ Κρήτης καλύπτοντας έτσι όλους τους τομείς και τα αντικείμενα σπουδών.

http://www.lib.teicrete.gr/

Επωφεληθείτε...

Υπηρεσίες Άθλησης, Ψυχαγωγίας & Πολιτισμού

Αθληθείτε καθημερινά στο κλειστό γυμναστήριο “Μάρκος Καραναστάσης” με τα σύγχρονα μηχανήματα άθλησης που διαθέτει και ενημερωθείτε για τη δυνατότητα συμμετοχής σας σε ομάδες αθλημάτων όπως: Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλλευ, Κολύμπι, Υδατοσφαίριση, Πινγκ-Πονγκ, Σκοποβολή, Πολεμικές Τέχνες, Παραδοσιακούς χορούς, Σκάκι. Ανάλογες ομάδες λειτουργούν με πρωτοβουλίες των φοιτητών των Τμημάτων και τις -κατά τόπους- συνεργαζόμενες με το ΤΕΙ Κρήτης δομές, που δραστηριοποιούνται σε περιφερειακό επίπεδο.

Αναπτύξτε νέα ή καλλιεργήστε τα ήδη υπάρχοντα ενδιαφέροντά σας, στις ομάδες (ραδιοφωνική, θεατρική, μουσική, φωτογραφική, ορειβατική, κινηματογραφική ομάδα ή λέσχη μοτοσικλετών, κ.α), που λειτουργούν στο πλαίσιο των πολιτιστικών συλλόγων, ανάλογα με το μεράκι και την αφοσίωση κάποιων φοιτητών με ανήσυχο πνεύμα και δημιουργική διάθεση.

Διερευνήστε…

Υπηρεσίες Υγείας-Περίθαλψης (Ιατρείο)

Διερευνήστε τη δυνατότητα απόκτησης βιβλιαρίου περίθαλψης με μια επίσκεψη στο χώρο του Ιατρείου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά 8:00 – 14:00 με εξειδικευμένο επιστημονικό  προσωπικό (ιατρό εργασίας και νοσηλευτή) στο κεντρικό κτήριο της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας. Ρωτήστε για τις ιατρικές εξετάσεις που απαιτούνται σε περίπτωση που θελήσετε να ενταχθείτε και στις αθλητικές δραστηριότητες στις οποίες έχουν δυνατότητα συμμετοχής όλα  τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.  Θυμηθείτε τον αριθμό 2810 379166 για κάθε έκτακτο περιστατικό που μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα σ΄ ένα πρώτο επίπεδο αντιμετώπισης ή πρόληψης.

Πληροφορηθείτε για το ΚΕ.ΣΥ.ΨΥ.

ΚΕ.ΣΥ.ΨΥ

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης είναι μία νέα δομή  στη διάθεση όλων των μελών της Κοινότητας του Ιδρύματος. Σκοπός του είναι να βοηθήσει όλα τα μέλη για μια καλύτερη δυνατή προσαρμογή στην εκπαιδευτική διαδικασία, είτε εξ' αιτίας προσωπικών δυσκολιών, είτε εξ' αιτίας των ιδιαίτερων στρεσογόνων συνθηκών που αυτή καθεαυτή η εκπαιδευτική πραγματικότητα επιβάλλει. Οι υπηρεσίες παρέχονται εντελώς δωρεάν και διέπονται από αυστηρό πρωτόκολλο εχεμύθειας και ιατρικού απορρήτου.

Σχεδιάστε το μέλλον σας ...

Υπηρεσίες Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας 

Σχεδιάστε το μέλλον σας... μέσα από τις ποικίλες υπηρεσίες που προσφέρουν το Γραφείο Διασύνδεσης και Πρακτικής Άσκησης με απώτερο σκοπό την υποστήριξη της σταδιοδρομίας σας και την καλύτερη δυνατή ένταξή σας στην αγορά εργασίας (μεταπτυχιακές σπουδές, υποτροφίες, προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, κλπ). 

Γραφείο διασύνδεσης

Ανατρέξτε στην καθημερινά ενημερωμένη σε θέματα καριέρας και απασχόλησης ιστοσελίδα του, παρακολουθήστε τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις εκπαιδευτικής και επαγγελματικής ενημέρωσης και συμβουλευτικής (εργαστήρια συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, ημέρες καριέρας, κλπ). Επισκεφτείτε το χώρο του και συζητήστε τα σχέδια και τους προβληματισμούς σας σε ατομικό επίπεδο με εξειδικευμένο σύμβουλο σταδιοδρομίας.

https://career.teicrete.gr

Γραφείο πρακτικής άσκησης

Αναζητήστε θέσεις πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Η πρακτική άσκηση αποτελεί θεσμοθετημένο υποχρεωτικό μέρος των σπουδών με καθοριστικό ρόλο για τη σταδιοδρομία των φοιτητών, καθώς τους προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τον εργασιακό χώρο, να αξιοποιήσουν και να εφαρμόσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν, να σχηματίσουν πιο ρεαλιστική εικόνα για τις συνθήκες της αγορά εργασίας και το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο πρόκειται να ενταχθούν, και κυρίως να ορίσουν επαγγελματικούς στόχους και να διαχειριστούν την εργασιακή πραγματικότητα ευέλικτα και αποτελεσματικά σε τομείς που συνάδουν με το ακαδημαϊκό προφίλ, τα ενδιαφέροντα, τις κλίσεις και τις ικανότητες τους..

https://praktiki.teicrete.gr

 

Αναζητήστε...

Υπηρεσίες Κινητικότητας Φοιτητών Τμήματος Δημοσίων & Διεθνών σχέσεων

Αναζητήστε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις συνεργασίες του ΤΕΙ με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού και ενημερωθείτε έγκαιρα για τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλεξιμότητας, αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε προγράμματα ανταλλαγών & κινητικότητας σε χώρες της Ε.Ε. (Erasmus+) για να πραγματοποιήσετε μέρος των σπουδών ή της πρακτικής σας άσκησης.

http://www.teicrete.gr/iro